Zootechnika – studia I stopnia – stacjonarne
Plan studiów dla kierunku Zootechnika – studia stacjonarne ZT-1S_PLANY__2020_2021
semestr I – WHBIOZ-ZT-1S-01Z-01_21_Anatomia_zwierząt WHBIOZ-ZT-1S-01Z-03_21_Chemia WHBIOZ-ZT-1S-01Z-04_21_Dobrostan_zwierząt WHBIOZ-ZT-1S-01Z-05_21_Ekonomia WHBIOZ-ZT-1S-01Z-06_21_Embriologia_i_histologia_zwierząt WHBIOZ-ZT-1S-01Z-07_21_Ergonomia WHBIOZ-ZT-1S-01Z-08_21_Ochrona_własności_intelektualnej WHBIOZ-ZT-1S-01Z-09_21_Propedeutyka_zootechniczna WHBIOZ-ZT-1S-01Z-10_21_Statystyka_opisowa WHBIOZ-ZT-1S-01Z-11_21_Zoologia
semestr II – WHBIOZ-ZT-1S-02L-01_21_Biochemia_zwierząt WHBIOZ-ZT-1S-02L-03_21_Genetyka_zwierząt WHBIOZ-ZT-1S-02L-05_21_Mikrobiologia WHBIOZ-ZT-1S-02L-07_21_Rozród_zwierząt_gospodarskich WHBIOZ-ZT-1S-02L-08_21_Użytkowanie_łak_i_pastwisk WHBIOZ-ZT-1S-02L-09_21_Zasady_postępowania_ze_zwierzętami_doświadczalnymi WHBIOZ-ZT-1Z-02L-02_21_Ekologia
semestr III – WHBIOZ-ZT-1S-03Z-01_21_Biologiczne_podstawy_żywienia WHBIOZ-ZT-1S-03Z-02_21_Fizjologia_zwierząt WHBIOZ-ZT-1S-03Z-03_21_Genetyka_populacji_i_metody_hodowlane WHBIOZ-ZT-1S-03Z-05_21_Mechanizacja_produkcji_zwierzęcej WHBIOZ-ZT-1S-03Z-06_21_Podstawy_produkcji_roślinnej WHBIOZ-ZT-1S-03Z-07_21_Statystyka_matematyczna
semestr IV – 1S_4L_ Hodowla_zwierząt_futerkowych 1S_4L_Hodowla_bydła 1S_4L_Hodowla_drobiu 1S_4L_Hodowla_owiec 1S_4L_Pszczelnictwo
semestr V – 1S_5Z_Higiena zwierząt 1S_5Z_Hodowla trzody chlewnej 1S_5Z_Podstawy_ekonomiki_i_marketingu 1S_5Z_Technologie_produkcji_pasz
semestr VI – 1S_6L_Hodowla_ryb 1S_6L_Język_angielski_kierunkowy 1S_6L_Organizacja produkcji zwierzęcej 1S_6L_Podstawy_przedsiębiorczości 1S_6L_Profilaktyka_weterynaryjna 1S_6L_Rybactwo_rekreacyjne 1S_6L_Seminarium inżynierskie 1S_6L_Wspólna polityka rolna 1S_6L_Wykorzystanie_produktów_pszczelich
semestr VII – 1S_7Z_Praktyka II 1S_7Z_Seminarium inżynierskie 1S_7Z_Towaroznawstwo produktów pochodzenia zwierzęcego