Zootechnika – studia II stopnia – niestacjonarne
Semestr 1 – Bezpieczeństwo i jakość. Żywność pochodzenia zwierzęcego_2021-2022_sylabus Doświadczalnictwo zootechniczne_2021-2022_sylabus Globalizacja w produkcji zwierzęcej_2021-2022_sylabus Gospodarka paszowa i biotechnologie w produkcji pasz_2021-2022_sylabus Komercjalizacja badań_2021-2022_sylabus Metodologia pracy badawczej_2021-2022_sylabus Modyfikowanie wartości odżywczej produktów pochodzenia zwierzęcego_2021-2022_sylabus Proekologiczne metody chowu zwierząt _2021-2022_sylabus Ochrona własności przemysłowej oraz prawa autorskiego i praw pokrewnych_2021-2022_sylabus Standaryzacje w produkcji zwierzęcej_2021-2022_sylabus Zarządzanie gospodarstwem_2021-2022_sylabus
Semestr 2- Absolwent na rynku pracy_2021-2022_sylabus Diagnostyka genetyczna_2021-2022_sylabus Dobre praktyki rolnicze w zakresie bezpieczeństwa żywności_2021-2022_sylabus Intensywne systemy w produkcji zwierzęcej_2021-2022_sylabus Obrót i podstawy przetwórstwa surowców pochodzenia zwierzęcego_2021-2022_sylabus Seminarium magisterskie 1_2021-2022_sylabus
Przedmioty do wyboru: 2Z_3Z_Bydło mięsne 2Z_3Z_Standardowe i niestandardowe metody oceny jakości mleka 2Z_3Z_Zanieczyszczenie środowiska a dobrostan zwierząt Pasze_niekonwencjonalne Komercjalizacja_badań
Przedmioty humanistyczne: 2Z_1Z_Ochrona własności przemysłowej oraz prawa autorskiego i praw pokrewnych 2Z_1Z_Relacje człowiek – zwierzę 2Z_1Z_Zwierzęta w kulturze Żywienie_a_kondycja_i_ogólny_stan_zdrowia_zwierząt
Przedmioty prowadzone w języku angielskim (w ramach zajęć z języka obcego): Czynna ochrona przyrody Dobre praktyki rolnicze w zakresie bezpieczeństwa żywności Konwencja o różnorodności biologicznej i jej Protokoły Pasze żywienie i genetycznie modyfikowane organizmy Praca hodowlana w praktyce Zarządzanie i dobrostan w hodowli zwierząt Zootechnika po angielsku