photo1 photo2 photo3 photo4 photo5 photo6 photo7 photo8 photo9 photo10


Gość na Wydziale – firma Trouw Nutrition

poniedziałek 17.11.2014

logo_trouwW dniu 17 listopada 2014r. odbyły się zajęcia dydaktyczne z przedmiotu „Nowoczesne technologie w produkcji zwierzęcej”, w ramach którego odbyły się wykłady przeprowadzone przez zespół z Trouw Nutrition:
1. Andrzej Wróbel – Nutreco/Trouw Nutrition – historia i dzień dzisiejszy – sytuacja w hodowli zwierzęta w Polsce
2. Joanna Brzozowska – Kwasy organiczne w żywieniu zwierząt gospodarskich
3. Józef Cogiel – Start w życie podstawą produkcji. Nowe spojrzenie na odchów cieląt.
4. Beata Skiba – Nutraceutyki w żywieniu bydła.

Trouw Nutrition jest światowym liderem w produkcji premiksów witaminowo-mineralnych, innowacyjnych dodatków paszowych oraz liderem w doradztwie żywieniowym świadczonym dla przemysłu paszowego i hodowców zwierząt gospodarskich. Wchodzi w skład Nutreco, międzynarodowej grupy firm specjalizujących się w produkcji premiksów i specjalistycznych dodatków paszowych  dla wszystkich grup zwierząt gospodarskich oraz pasz dla ryb. Trouw Nutrition Polska zajmuje ugruntowaną pozycję na rynku krajowym. Jako pierwsza firma tej branży uzyskała certyfikat ISO 9001 oraz certyfikat GMP. Obecnie zapewnia bezpieczeństwo naszych produktów efektywnie stosując narzędzia HACCP i zasady Dobrej Praktyki Produkcyjnej GMP.


Wydział Hodowli, Bioinżynierii i Ochrony Zwierząt - Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie