photo1 photo2 photo3 photo4 photo5 photo6 photo7 photo8 photo9 photo10


Gość na Wydziale – firma JFARM

wtorek 1.12.2020

JFARMW dniu 30 listopada 2020 r. gościliśmy na Wydziale na zajęciach (on-line) z przedmiotu „Intensywne systemy w produkcji zwierzęcej” realizowanego dla studentów kierunku Zootechnika studiów stacjonarnych II stopnia Panią dr Martę Trędowicz firmy JFARM. W pierwszej części Pani doktor przedstawiła Wykład na temat wykorzystania bolusów jako elementu przemyślanej strategii żywieniowej.  Następnie przedstawiła  studentom o historię i strukturę firmy oraz jej innowacyjnych produktach, które mogą być wykorzystane w produkcji bydlęcej.orię i strukturę firmy oraz jej innowacyjnych produktach, które mogą być wykorzystane w produkcji bydlęcej. Ponadto jednym z głównych celów na przyszłość jest pozyskiwanie wiedzy, śledzenie zmieniających się trendów w żywieniu bydła, nowych rozwiązań wspomagających procesy fizjologiczne wysokowydajnych krów zapobiegających procesom chorobowym związanym z ich dużą wydajnością, sprostanie oczekiwaniom hodowców ułatwiającym ich pracę, wprowadzanie nowych technologii produkcji preparatów pomagających rozwiązywać te problemy. Przedstawiona oferta dotyczy żywienia poszczególnych grup wiekowych bydła. W drugiej części wykładu Pani doktor omówiła wykorzystanie produktów firmy w profilaktyce wychowu cieląt.

Składamy podziękowanie Pani dr Marcie Trędowicz za podzielenie się wiedzą oraz swoim praktycznym doświadczeniem ze studentami Wydziału Hodowli, Bioinżynierii i Ochrony Zwierząt.


Wydział Hodowli, Bioinżynierii i Ochrony Zwierząt - Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie