Sukces naszej Doktorantki
W dniach 7-9 września br. w Krakowie odbyło się XIXth European Symposium on the Quality of Eggs and Egg products and XXVth European Symposium on the Quality of Poultry Meat. Sympozjum jest organizowane cyklicznie, co dwa lata przez członków Grup Roboczych 4 i 5 Europejskiej Federacji WPSA. W wydarzeniu, które zostało ponownie zorganizowane w Polsce po 26 latach, wzięło udział 250 uczestników z 35 krajów z całego świata. Organizatorem sympozjum byli członkowie 4 i 5 grupy roboczej: dr hab. Paweł Konieczka, prof. UWM i dr hab. Monika Michalczuk, prof. SGGW. W ramach naboru wniosków do udziału w sympozjum można było skorzystać z grantu dla młodych naukowców i wziąć udział w konkursie dla młodych naukowców na najlepsze badania i najlepszą współpracę z przemysłem drobiarskim. Laureatką konkursu została nasza Doktorantka mgr inż. Patrycja Ciborowska, która zajęła 3 miejsce, za pracę pt: „The effect of phytobiotic (PBC – AdiCox® AP, AdiFeed, Poland) addition to a diet on the quality of breast and thigh muscules of broiler chickens”. Przy tak dużej randze Sympozjum i konkurencji wśród młodych badaczy z całego świata sukces naszej Doktorantki świadczy o bardzo dobrym jej warsztacie naukowym! Serdecznie gratulujemy Pani mgr inż. Patrycji Ciborowskiej sukcesu i życzymy wszystkiego dobrego na drodze naukowej oraz w karierze drobiarskiej!