photo1 photo2 photo3 photo4 photo5 photo6 photo7 photo8 photo9 photo10


I Międzynarodowa Konferencja Naukowa “Studenci w Zootechnice i Akwakulturze – wyzwania i badania”

środa 11.05.2022

logoang

   W dniu 11.05.2022 r. odbyła się I Międzynarodowa Konferencja Naukowa „Studenci w Zootechnice i Akwakulturze – wyzwania i badania”która jest inicjatywą mającą na celu stworzenie płaszczyzny pozwalającej na wymianę wiedzy i doświadczeń studentów kierunków studiów pokrewnych z zootechniką i akwakulturą. Konferencja odbyła się w formie on-line za pośrednictwem platformy MS Teams.

Podczas Konferencji zostały przedstawione 32 doniesienia. Uczestnicy reprezentowali 5 krajów: Polskę, Irak, Pakistan oraz Wielką Brytanię i byli przedstawicielami 11 Uczelni.

W imieniu Komitetu Organizacyjnego pragniemy serdecznie podziękować wszystkim prelegentom za udział w I Międzynarodowej Konferencji Naukowej „Studenci w Zootechnice i Akwakulturze – wyzwania i badania”. Dziękujemy także wszystkim współorganizatorom oraz sponsorom. Państwa zaangażowanie było niezwykle pomocne podczas organizacji tego wydarzenia.

Składamy także ogromne gratulacje dzisiejszym laureatom:

Sekcja Żywienie Zwierząt

I miejsce

Using long cut length chaff technology in cattle feeding and its effect on a milk yield”

Bogumiła Nowak, Aleksandra Szejner, Maria Skorupka, Beata Wyrwał, Julia Puchalska*, Jakub Światłowski

Poznan University of Life Sciences, Department of Animal Nutrition

II miejsce

“Evaluating gut pH and gizzard fibre content of 21day old broiler chicks of varying bodyweight”

Chinwendu, Lorrita Elvis-Chikwem*, Emily, Burton, Gavin, White and Cormac, O’Shea

School of Bioscience, University of Nottingham, Sutton Bonington Campus LE12 5RD, School of Animal, Rural and Environmental Sciences, Nottingham Trent University, Brackenhurst Campus Nottingham NG25 0QF

III miejsce

“The effect of supplementation of Tenebrio molitor and Zophobas morio full-fat meals in broiler chickens’ diets on the mineralization and selected morphological parameters of tibia bones”

Marcelina Chudyk*, Małgorzata Badura, Piotr Szymkowiak, Paula Skrzypczak, Rumman Aslam

Poznań University of Life Sciences, Department of Animal Nutrition, Faculty of Veterinary Medicine and Animal Science

 oraz

 “Proximate composition of edible insects species used in animal nutrition”

Jagoda Kępińska-Pacelik*, Wioletta Biel

West Pomeranian University of Technology in Szczecin, Department of Monogastric Animal Sciences, Division of Animal Nutrition and Food

 

Sekcja Dobrostan i Zdrowie Zwierząt

I miejsce

“Pig housing systems as a factor determining the level of harmful gases in a piggery”

Dominik Kowalik*, Anna Zalewska, Patrycja Ciborowska

Warsaw University of Life Sciences, Faculty of Animal Breeding, Bioengineering and Conservation

II miejsce

“The influence of equine physiotherapy on their welfare according to the owners of riding  horses”

Katarzyna Madej*, Martyna Grabowska

Warsaw University of Life Sciences, Faculty of Animal Breeding, Bioengineering and Conservation

III miejsce

“Identification of mutation in the IL2RG gene in a Pembroke Welsh Corgie domestic dog”

Julia Osypiuk*, Aleksandra Filipek, Joanna Gruszczyńska

Warsaw University of Life Sciences, Scientific Association of Experimental and Laboratory Animals

  

Sekcja interdyscyplinarna

I miejsce

“Aquaculture of sturgeon fish – intensification of production and fish welfare”

Rafał Wild*, Dobrochna Adamek-Urbańska

Warsaw University of Life Sciences, Institute of Animal Science, Department of Ichthyology and Biotechnology in Aquaculture

II miejsce

“The use of VR technology for better animal future”

Jan Waligórski*

Jagiellonian University, Department of Philosophy

III miejsce

“Conditions and intensity of Polish konik horses’ exploitation in equestrian tourism on example of Izery Stud Farm”

Alicja Willmann*

Warsaw University of Life Sciences, Faculty of Breeding, Bioengineering and Animal Protection

 

logotypy


Wydział Hodowli, Bioinżynierii i Ochrony Zwierząt - Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie