czwartek 30.10.2014
W dniu 28 października 2014r. gościem Wydziału Nauk o Zwierzętach oraz Wydziału Nauk o Żywności był wybitny specjalista z zakresu żywienia drobiu i trzody chlewnej Pan dr Murtala Umar Faruk z firmy DSM Nutritional Products France. Dr Murtala Umar Faruk jest głównym specjalistą od oceny jakości jaj konsumpcyjnych oraz Kierownikiem zespołu badawczo-naukowego DSM. Ośrodek doświadczalno-laboratoryjny firmy DSM Nutritional Products France znajduje się w Village-Neuf we Francji. W spotkaniu uczestniczyli mgr inż. Ewa Koczywąs Kierownik Sprzedaży Dodatków Paszowych i Obsługi Kluczowych Klientów z firmy DSM Nutritional Products Sp z o.o., dr Monika Michalczuk i dr Julia Riedel z Wydziału Nauk o Zwierzętach oraz dr hab. Agata Marzec i mgr inż. Arleta Mieszkowska z Wydziału Nauk o Żywności. Celem spotkania była ocena możliwości wykorzystania bazy doświadczalnej i laboratoryjnej obu Wydziałów do badania jakości jaj przeznaczonych do przemysłu.